Historien om formel B

Året hed 2003 da to kokke i starten af deres kun tyvende leve år overtog formel B lokalerne for enden af Vesterbrogade, for her at udleve deres drøm om at drive en gourmet restaurant på deres måde.

Kristian Arpe-Møller og Rune Amgild Jochumsen stod nu ved roret på egen restaurant, foran en rejse med klare mål – Michelin stjerner og en restaurant international topklasse.

Gennem fokus og benhårdt arbejde lykkedes det allerede året efter åbningen at opnå deres ambition om en stjerne i den hæderkronede Michelin guide. En stjerne de har formået at beholde i alle årene herefter, hvilket gør formel B til den Michelin restaurant i København, der over den længste sammenhængende periode har beholde deres stjerne status.

I dag er målet ikke længere kun stjerner og international omtale. Sammen har de igennem årene fundet frem til det, der virkelig giver dem glæde og drive – den enkle, den ærlige og den uprætentiøse restaurant hvor det alt overskyggende omdrejningspunkt er gæsten.

Rune Amgild Jochumsen

Rune’s hjertebarn er vinkælderen, formel B’s skatkammer. Et æresprojekt bygget op gennem snart to årtier, drevet af kærligheden til de gærede druer og ønsket om at dele den glæde med så mange som muligt.

Det er gennem årene blevet meget mere end ”bare” en samling flasker. Kælderen vises frem med stolthed og er med rette blevet en unik destination for vinentusiaster fra hele verden.

Kærligheden til Bourgogne, og vinene derfra, fornægter sig ikke når blikket skimmer igennem vinkortet. Udvalget af flasker i kælderen med oprindelse i Bourgogne er mangfoldigt, eksklusivt og omfattende.

Ligesom Kristian er Rune udlært kok, det var sådan de to mødtes og dannede den stærke duo som leder koncernen i dag. Rune arbejder til dagligt som restaurantchef på formel B holder sin passion for vin og service i konstant bevægelse.

Kristian Arpe-Møller

De gastronomiske grundsten på formel B er med sikker hånd, nu i snart to årtier, blevet lagt af medejer og chefkok Kristian Arpe-Møller. Denne rejse har utvivlsomt dannet rammen for den mad vi kender formel B for i dag.

Kristian er i dag den danske kok, der har holdt sin restaurants stjerne i Michelin-guiden flest år i træk og selvom restaurantens fokus er ændret, er passionen for mad kun blevet større med tiden.

Den kreative udvikling i køkkenet har i de seneste år formet ideer og visioner til retter som både afspejler den moderne kant samt en klassiske dybde.

Kristians kærlighed til mad og den gode restaurant oplevelse kommer i særklasse til udtryk når han, stadig den dag i dag, er at finde i køkkenet fra morgen til aften.